De wintervoordelen van een groendak

Een groendak is mooi en zorgt voor een gezondere en aangenamere leefomgeving. Maar ook tijdens de winter, biedt een groendak tal van voordelen.

Langere levensduur

Een groendak verhoogt de levensduur van dakbedekking. Het dak wordt beter beschermd tegen de invloeden van regen, hagel of zelfs sneeuw. Het verkleint de temperatuurschommelingen van het dak en kan hierdoor de levensduur wezenlijk verlengen.

Waterbeheer bij overvloedige regenval

Tijdens de herfst en winter kan het vaak behoorlijk veel en lang regenen. Groendaken slaan regenwater op in planten en substraat en laten het terugkeren in de atmosfeer door verdamping. Dit zorgt voor een aanzienlijke ontlasting van het rioleringsstelsel, waardoor het overstromingsgevaar en de belasting van de waterzuiveringsinstallaties vermindert. Daarenboven vertraagt de afvoer van water bij regenbuien, want er ontstaat een buffereffect: wanneer de regen op het groendak valt, wordt het in de verschillende lagen van het groendak opgeslagen zodat het water pas in een later stadium de afvoer bereikt en zo de regenwaterafvoersystemen ontlast.

Warmte-isolerend en geluidsabsorberend

Een groendak werkt energiebesparend: het vormt een uitstekende isolatie, waardoor uw bedrijf, werkruimte of woonst in de winter minder warmte verliest. De warmte-isolerende werking van een groendak in de winter is afhankelijk van de mate van vochtigheid van de verschillende opbouwlagen. Een groendak heeft daarnaast ook een extra geluidsabsorberend vermogen. Vooral het lawaai van neerslag (zoals regen en hagel) vermindert drastisch.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!