Waarom kiezen voor een groendak?

Een groendak heeft tal van voordelen ten opzichte van een gewoon plat daken. Zo verhoogt een groendak de levensduur van uw dak en zorgt de extra isolatie voor een goed klimaat in uw woning: warmer in de winter en koel in de zomer. Daarnaast zorgt de begroeiing van uw dak ook voor de akoestische isolatie.

Een extra groene zone rondom de woning geeft een aangenaam zicht en vergroot de levensruimte. Dit kan zowel puur esthetisch door de begroeiing, of door de aanleg van een functionele daktuin.

Groendaken zijn zeer ecologisch, zo zuiveren ze de lucht en het regenwater. Fijn stof wordt geabsorbeerd, een uitstekende oplossing voor de stadsomgeving. De interne waterhuishouding van een groendak vermindert de belasting van het rioleringsnet, met name in overstromingsgevoelige gebieden een absolute plus.

Sinds 1992 zorgen onze erkende plaatsers voor de aanslag van groendaken. Met name de mogelijkheid om zowel de dakdichting als het groendak door één en dezelfde partij te laten plaatsen, zorgen ervoor dat de uitvoering ervan achtereenvolgens uitgevoerd kan worden, en het eindproduct kwalitatief hoogstaand is.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Contacteer ons!